Thijn in actie voor Stichting Opkikker

Actueel-Ambassadeurschap Opkikker

Thijn zit in groep 8 van de Sunte Werfert in Elst. Ieder jaar organiseert zijn school een speciaal project waarbij er geld moet worden opgehaald voor een goed doel. Als trotse ambassadeur van de stichting heeft Thijn Stichting Opkikker opgedragen. En met succes! Samen met al zijn klasgenoten hebben zij een flink geldbedrag voor de stichting opgehaald. Daar willen wij natuurlijk meer over weten!

 

Project ‘Omgaan met geld’
Christy de moeder van Thijn begint te vertellen: “In 2019 zijn wij in aanraking gekomen met Stichting Opkikker. Thijn heeft 2 zusjes die helaas regelmatig in het ziekenhuis liggen. Dit heeft een enorme impact op het hele gezin en daarom werd ons een Opkikkerdag aangeboden. Vanaf dat moment is Thijn een trotse ambassadeur van de stichting.” Thijn vervolgt: “Ik ben enorm trots op wat Stichting Opkikker allemaal doet. Toen wij voor het project ‘Omgaan met geld’ op school een goed doel moesten aandragen, heb ik verteld over de stichting. Ik vertelde over wat de stichting allemaal doet en wat de stichting heeft bereikt. Het goede doel waar al het geld naartoe ging werd pas na de opdracht bepaald. Na de opdracht waren mijn klasgenoten enthousiast en iedereen was het er toen eigenlijk meteen over eens dat het opgehaalde geld naar Stichting Opkikker zou gaan.”

Dingen maken en verkopen
Het goede doel was gekozen! Toen moest de klas bedenken hoe zij precies geld voor Stichting Opkikker gingen ophalen. De eerste stap was het schrijven van een ondernemingsplan. Thijn: “De klas werd opgedeeld in verschillende groepjes. Per groepje kregen wij € 10,- startgeld, dat was het maximale bedrag dat we konden besteden. Vervolgens mochten we helemaal zelf weten wat wij met dat geld zouden doen. De hele klas was ontzettend creatief. Zo was er een groep dat oude spullen van de kringloop ging opknappen en doorverkopen, een groep dat pindarotsjes maakte en verkocht en een groep dat warme chocolademelk uitdeelde. Ik heb samen met mijn groep cupcakes gebakken en vervolgens zijn wij bij mensen langs de deur gegaan om ze te verkopen.”

 

Het eindresultaat
Thijn: “Bij alle groepjes ging het ontzettend goed en in totaal hebben we €167,90 opgehaald! Dat had ik echt niet verwacht! Aan het einde van de actie kreeg ik ook alleen maar positieve reacties van alle andere klasgenoten. De actie mag dus zeker als geslaagd worden bestempeld!”