Zieke Guus zet Minecraft party op zijn kop als DJ Stuiter!

Opkikkerdagen

Guus is al een hele tijd ziek. Niet alleen een beproeving voor Guus zelf, maar ook een zware wissel op zijn gezin. Daarom konden zij wel een Opkikker gebruiken. Guus verruilde zijn ziekenhuisbed voor een draaitafel en was even niet meer ziek maar DJ STUITERRRRR! Ook zijn gezin kreeg een speciale rol in de dag en de hieruit voortkomende film. Een onvergetelijke opsteker voor alle betrokkenen. En een lichtpuntje waar ze nog jaren uit kunnen putten.

Op basis van een persoonlijke intake, om te achterhalen wat de hobby’s en interesses zijn van Guus, zijn ouders en zijn zus, is het programma voor de Opkikkerdag samengesteld. Op 20 januari startte de Opkikkerdag al om 8:30 uur. Guus en zijn familie stonden te trappelen om een bomvolle verrassingsdag te beleven na maanden van ziekenhuisopnames.
Het gezin werd meegenomen naar de oude school van Guus. Daar was in de gymzaal een discotheek nagebouwd met als thema Minecraft. Samen met oud-klasgenoten, vrienden en familie stond DJ Sonny Guus achter de draaitafel op te wachten. “VERRASSING”, klonk het uit de monden van alle aanwezigen toen Guus de ruimte binnenstapte. Wauw! Guus liep regelrecht naar de draaitafel om zijn held en voorbeeld – DJ Sonny – te begroeten en direct aan de slag te gaan als DJ Stuiter.

 

Er was een goochelaar, een klaslokaal vol met Oud-Hollandse spellen én reptielen om van te rillen! Het ontbrak alle aanwezige kinderen niet aan vermaak, eten en gezelligheid, naast het fantastische feest dat Guus als DJ Stuiter verzorgde. Toen alle scènes voor de commercial waren opgenomen vertrokken de gasten één voor één met zweetdruppels op het voorhoofd van het vele dansen en springen. Guus werd opgehaald met een robuuste brandweertruck om hem terug te brengen naar het revalidatiecentrum. Echter, de dag was te kort voor Guus. Hoewel hij ontzettend moe was wilde hij nog langer genieten én de onvergetelijke belevenissen buiten het revalidatiecentrum opslurpen voor wat nieuwe energie. Hij was als een kind zo blij! Vanzelfsprekend misschien, maar niet voor Guus die dagelijks in gevecht is met zijn ziekte.

 

Stichting Opkikker organiseert jaarlijks zo’n 2.000 Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken en het zien dat vriendjes en vriendinnetjes wel een gewoon leven kunnen leiden. Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Papa, mama, broers en zusjes moeten hun leven aanpassen en krijgen te maken met zorgen en onzekerheden. Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin. Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes.

 

Bekijk de video en de making-off van de commercial.

Menu