Wat wij doen

Al vanaf 1995 organiseren wij Opkikkerdagen voor gezinnen met een ziek kind, waarin we door middel van heel veel activiteiten de zorgen van ieder gezinslid volledig naar de achtergrond laten verdwijnen. Deze activiteiten zijn talloos en breed. Niets is ons te gek, alles kan. We zijn trots op onze organisatiekunst, waarmee we duizenden gezinnen helpen en waarbij diezelfde hulp ook nog eens toegesneden is op de individuele gezinssituatie. 

Maar de Opkikkerdag is pas het begin. Hierop volgt het Ambassadeurschap met nog vele, bijzondere momenten die het hele gezin keer op keer weer van nieuwe energie zullen voorzien! Door het ambassadeurschap geven we trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar ambassadeur. 

Wij zijn Stichting Opkikker, een keten van kracht.

Onze Opkikkerdagen

Wij zetten gezinnen met een langdurig ziek kind in het zonnetje tijdens Opkikkerdagen. Het zieke kind, ouders, broers en zussen, we zijn er voor hen allemaal. We nemen ze mee naar een wereld waar de ziekte even géén hoofdrol speelt: de unieke Opkikkerwereld. Een wereld waarin wij hemel en aarde bewegen om de mooiste dromen te realiseren. Dit doen wij door heel veel activiteiten voor de gezinnen te organiseren, zodat de zorgen even volledig naar de achtergrond verdwijnen. Deze activiteiten zijn talloos en breed. Niets is ons te gek, alles kan.

Ambassadeurschap

De Opkikkerdag is pas het begin. Hierop volgt het ambassadeurschap met nog vele, bijzondere momenten die ze keer op keer weer van kracht zullen voorzien! Door het ambassadeurschap geven we ze trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar ambassadeur. Inmiddels telt Stichting Opkikker meer dan 2.500 kind ambassadeurs in de leeftijd van 7 tot en met 18 jaar oud. 

 

De Opkikkerdag van

Ieder gezin heeft zijn eigen verhaal. Een aantal van deze gezinnen vertelden ons waarom ze wel een Opkikker konden gebruiken en hoe zij de Opkikkerdag hebben beleefd. We delen deze verhalen graag met jullie.

Blok-1
Sam en zijn gezin

"Ook aan mijn zus Tess was gedacht. Zij wil zich thuis altijd als prinses Elsa verkleden en ook tijdens de Opkikkerdag werd ze een prachtige prinses. Ook papa, mama en ik gingen verkleed als ridders en prinses,"

Blok-2
Guus en zijn gezin

“VERRASSING”, klonk het uit de monden van alle aanwezigen toen Guus de ruimte binnenstapte. Wauw! Guus liep regelrecht naar de draaitafel om zijn held en voorbeeld - DJ Sonny - te begroeten en direct aan de slag te gaan als DJ Stuiter.

Blok-3
Zeb en zijn gezin

"Het ritme van alledag loslaten kost ons veel energie, maar het gaf ons veel nieuwe energie terug!”