De transformatie van kind naar ambassadeur

De Opkikkerdag is pas het begin. Hierop volgt het ambassadeurschap met nog vele, bijzondere momenten die ze keer op keer weer van kracht zullen voorzien! Door het ambassadeurschap geven we ze trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar ambassadeur.

Impact

Voor veel gezinnen is de Opkikker deel van hun leven geworden. Ze genieten steeds weer na van de Opkikkerdag zelf. Door het ambassadeurschap dat de stichting hen aanbiedt, kunnen zij betrokken blijven en iets terugdoen voor anderen. Ze benutten op deze wijze een kans om hun ziekte een andere plek in hun leven te geven. Er volgt daardoor een 'impact-optelsom' die zorgt voor een positieve draai in het leven van zieke kinderen en hun gezinnen. Alsof je bent bestrooid met sterrenstof. 

Ambassadeursdagen

Ieder jaar worden deze gezinnen uitgenodigd voor de Ambassadeursdagen. Deze dagen worden door vele ambassadeurs bestempeld als een ‘jaarlijks terugkerende Opkikkerdag’ en staan in het teken van ontmoetingen, lotgenotencontact en zijn een vruchtbare grond voor vriendschappen. Voor de stichting zijn de Ambassadeursdagen een mooi moment om de ambassadeurs in het zonnetje te zetten als dank voor hun inzet.